Kadıköy Moda'da Tramvay yolu üzerinde, şirin bir butik çikolatacı.
Bir tatlısını yedikten sonra diğerlerini de denemek için kesinlikle tekrar
uğrayacağınız bir durak.
Mekan ufak olduğundan sıra beklemek durumunda
kalabiliyorsunuz, ancak güler yüzlü, kibar ve son derece aktif olan çalışanları
sayesinde bekleme süreci kabusa dönmüyor. Siz sıradayken isminizi alıyorlar
ve masalar boşaldıkça bekleyenleri, isimleriyle hitap ederek masalarına buyur
ediyorlar.
Mekanı geniş gösterecek unsurlar sayesinde ferah ferah
oturabileceğiniz bir düzeni var Asuman’ın. İnsanın içini açan, mutluluk veren
çikolata kokusu ile dolu bu sıcak mekanda, sunumlarda kullanılan mesajlı
peçetelerle de yüzünüzü ekstradan gülümsetmeyi başarıyorlar.
Asuman'da sıra beklerken küçük sürprizlere hazırlıklı olun! SICAK ÇİKOLATAAA... :) |
Asuman'ın yakınlarında bir de Çikolata Dükkanı
var, iki mekan aynı kişiye ait. Çikolata Dükkanı Asuman tatlısı ile
popülaritesini arttırınca ikinci mekanın adı da Asuman oluvermiş. Aynı
zamanda iki mekanın tek ortak tatlısı da Asuman. Tüm tatlıların isimleri
için eskiden popüler olan kadın isimleri tercih edilmiş. Hatta
mekanların sahibi Yılmaz Beyin aile büyüklerinin isimleri de kullanılmış.
Şahane fikir, hem orijinal hem de sıcacık, bizden.
Mekanla ilgili detayları bitirdiğimize göre, sıra
tatlılarda... Büyük çoğunluğun aksine ben ilk gittiğimde Asuman
tatlısı yerine Feride isimli tatlıyı denedim. Aman Allah'ım o ne güzel
bir Feride? Dünyanın en güzel Feride'si! Bol çikolata ile yapılmış sıcacık
ıslak kek, üzerinde bir top dondurma, ama öyle sıradan bir dondurma değil
tabii, Mascarpone’lu, onun da üzerinde bonkörce serpiştirilmiş Boz Antep
fıstıkları... Tam bir şaheser!
Feride |
İkinci gidişimde de Asuman
tatlısıyla tanıştım ve kendilerinin neden bu denli sevildiğini anladım.
Tadımlık yada doyumluk olarak iki farklı boy kavanoz ile servis
ediliyor Asuman tatlısı. İsimlerinden anlaşılacağı gibi "tadımlık"
olan küçük, "doyumluk" ise büyük boy. Kavanozun dibi Fransız Bisküvisiyle
kaplı, çevresi ve içi bolca çilek ve erimiş Belçika Çikolatasıyla ( Sütlü, Bitter ve Beyaz ) dolu, üstü de
krem şanti ve yine bir dilim çilek ile süslenmiş... Asuman tatlısı bilindik
lezzet Fondü’ nün başka bir versiyonu aslında, ama Fondü Erciyes'se
Asuman tatlısı Everest arkadaşlar, net.
Asuman |
Üçüncü kez gittiğimdeyse Perihan'ı denemek istedim ve tek kelimeyle BA-YIL-DIM!!! İçi dışı beyaz çikolata kreması ile dolu Bademli Mereng, üzerindeki kocaman çilekler ve bir sütlükle gelen erimiş Belçika Çikolatası... Eğer benim gibi beyaz çikolataya ayrı bir düşkünlüğünüz varsa, Perihan tatlısı tam size göre demektir.
Dikkat: Asuman'ın içerisinde bulunan çikolata odasına mutlaka siparişiniz masanıza gelmeden önce uğrayın ve kendinize yada sevdiklerinize ellerinizle güzel bir kutu hazırlayın. Siparişinizi yedikten sonra yüksek doz Serotoninden mekandan parmak uçlarınızda süzülerek ayrılacağınızdan, o güzel odaya girmeyi es geçme gafletine düşebilir ve eve döndüğünüzde "keşke o el yapımı güzel çikolatalardan alsaydım..." diyebilirsiniz. Dersiniz!
Perihan |
Dikkat: Asuman'ın içerisinde bulunan çikolata odasına mutlaka siparişiniz masanıza gelmeden önce uğrayın ve kendinize yada sevdiklerinize ellerinizle güzel bir kutu hazırlayın. Siparişinizi yedikten sonra yüksek doz Serotoninden mekandan parmak uçlarınızda süzülerek ayrılacağınızdan, o güzel odaya girmeyi es geçme gafletine düşebilir ve eve döndüğünüzde "keşke o el yapımı güzel çikolatalardan alsaydım..." diyebilirsiniz. Dersiniz!
Çikolata Odasının bir köşesi |
Not: Defalarca gideceğime emin olduğum bu
güzel mekanın bir özelliği de blog umun ilk yazısı olması. İnsana Blog
yazdırırsın Asuman, büyüksün. 😋
Çikolatasız kalmamanız dileğiyle, sevgiler.
Çikolatasız kalmamanız dileğiyle, sevgiler.
Instagram: asumanonline cikolatadukkani
Yorumlar
Yorum Gönder