Ana içeriğe atla

ASUMAN bir çikolatacı dükkanıdır

Kadıköy Moda'da Tramvay yolu üzerinde, şirin bir butik çikolatacı.


 

Bir tatlısını yedikten sonra diğerlerini de denemek için kesinlikle tekrar uğrayacağınız bir durak.

Mekan ufak olduğundan sıra beklemek durumunda kalabiliyorsunuz, ancak güler yüzlü, kibar ve son derece aktif olan çalışanları sayesinde bekleme süreci kabusa dönmüyor. Siz sıradayken isminizi alıyorlar ve masalar boşaldıkça bekleyenleri, isimleriyle hitap ederek masalarına buyur ediyorlar.



Asuman'da sıra beklerken küçük sürprizlere hazırlıklı olun!
SICAK ÇİKOLATAAA... :)
Mekanı geniş gösterecek unsurlar sayesinde ferah ferah oturabileceğiniz bir düzeni var Asuman’ın. İnsanın içini açan, mutluluk veren çikolata kokusu ile dolu bu sıcak mekanda, sunumlarda kullanılan mesajlı peçetelerle de yüzünüzü ekstradan gülümsetmeyi başarıyorlar.

Asuman'ın yakınlarında bir de Çikolata Dükkanı var, iki mekan aynı kişiye ait. Çikolata Dükkanı Asuman tatlısı ile popülaritesini arttırınca ikinci mekanın adı da Asuman oluvermiş. Aynı zamanda iki mekanın tek ortak tatlısı da Asuman. Tüm tatlıların isimleri için eskiden popüler olan kadın isimleri tercih edilmiş. Hatta mekanların sahibi Yılmaz Beyin aile büyüklerinin isimleri de kullanılmış. Şahane fikir, hem orijinal hem de sıcacık, bizden.

Mekanla ilgili detayları bitirdiğimize göre, sıra tatlılarda... Büyük çoğunluğun aksine ben ilk gittiğimde Asuman tatlısı yerine Feride isimli tatlıyı denedim. Aman Allah'ım o ne güzel bir Feride? Dünyanın en güzel Feride'si! Bol çikolata ile yapılmış sıcacık ıslak kek, üzerinde bir top dondurma, ama öyle sıradan bir dondurma değil tabii, Mascarpone’lu, onun da üzerinde bonkörce serpiştirilmiş Boz Antep fıstıkları...  Tam bir şaheser!

Feride




İkinci gidişimde de Asuman tatlısıyla tanıştım ve kendilerinin neden bu denli sevildiğini anladım. Tadımlık yada doyumluk olarak iki farklı boy kavanoz ile servis ediliyor Asuman tatlısı. İsimlerinden anlaşılacağı gibi "tadımlık" olan küçük, "doyumluk" ise büyük boy. Kavanozun dibi Fransız Bisküvisiyle kaplı, çevresi ve içi bolca çilek ve erimiş Belçika Çikolatasıyla ( Sütlü, Bitter ve Beyaz ) dolu, üstü de krem şanti ve yine bir dilim çilek ile süslenmiş... Asuman tatlısı bilindik lezzet Fondü’ nün başka bir versiyonu aslında, ama Fondü Erciyes'se Asuman tatlısı Everest arkadaşlar, net.




Asuman


Üçüncü kez gittiğimdeyse Perihan'ı denemek istedim ve tek kelimeyle BA-YIL-DIM!!! İçi dışı beyaz çikolata kreması ile dolu Bademli Mereng, üzerindeki kocaman çilekler ve bir sütlükle gelen erimiş Belçika Çikolatası... Eğer benim gibi beyaz çikolataya ayrı bir düşkünlüğünüz varsa, Perihan tatlısı tam size göre demektir.



Perihan


Dikkat: Asuman'ın içerisinde bulunan çikolata odasına mutlaka siparişiniz masanıza gelmeden önce uğrayın ve kendinize yada sevdiklerinize ellerinizle güzel bir kutu hazırlayın. Siparişinizi yedikten sonra yüksek doz Serotoninden mekandan parmak uçlarınızda süzülerek ayrılacağınızdan, o güzel odaya girmeyi es geçme gafletine düşebilir ve eve döndüğünüzde "keşke o el yapımı güzel çikolatalardan alsaydım..." diyebilirsiniz. Dersiniz!



Çikolata Odasının bir köşesi







Not: Defalarca gideceğime emin olduğum bu güzel mekanın bir özelliği de blog umun ilk yazısı olması. İnsana Blog yazdırırsın Asuman, büyüksün. 😋








Çikolatasız kalmamanız dileğiyle, sevgiler.

Instagram: asumanonline    cikolatadukkani

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çay Tarlası & Cafe

Karadeniz ve kahvaltı dendiğinde akıllara ilk gelen lezzet Mıhlama' nın peşine düştük. Daha önce bir kaç iştahlı kuştan, Çay Tarlası & Cafe nin bu konuda çok iyi olduğunu işittiğimizden, istikametimizi önceden belirlemiştik. Çay Tarlası Moda' da iki katlı minicik bir dükkan. Mutfağı açık ve tertemiz. Personel güler yüzlü ve nazik. Üstelik bu şirin mekanın sahibi, sevgili Kazım Koyuncu' nun abisi Oğuz Koyuncu ve eşi Necla Hanım. Tüm menüyü kendi elleriyle hazırlıyorlar, işin sahibi de ustası da onlar. Biz Mıhlama, Menemen ve Laz Böreği yedik. Her biri de ayrı güzeldi. Mıhlama' yı mis gibi tereyağı ve Kolot peyniri ile yapıyorlar. İstanbul' da tattığım Mıhlama' lar arasında, gönül rahatlığıyla en lezzetlisini burada yedim diyebilirim. Değme Karadeniz restoranlarına taş çıkartırlar, o derece.  Mıhlama Menemen' de de peynir kullanılmış, tam kararında eklenmiş ve harika lezzet katmıştı. Diğer tüm malzemeler de tam kıvamında ...

Hengel

Makarnanın atası Hengel, Türkiye'nin belli bölgelerinde hala yapılmakta olan bir çeşit makarna türüdür. Zamanla bir çok farklı çeşidi ve buna bağlı olarak da ismi türemiş olan bu yöresel yemeğin ilk versiyonunu sizlerle paylaşacağım. Kars ve dolaylarında sevilerek tüketilen bu yemek geçmişte, büyük sinilerle sofraya getirilirmiş ve tüm aile  birlikte aynı siniden Hengel'i yermiş. Hatta son parçayı kimin kapacağına dair tatlı kapışmalar yaşanır, bu da ev ahalisinin neşeli anlar yaşamasına sebep olurmuş. Gel gelelim günümüzde herkese farklı tabaklarda servis edildiğinden, son parça kapışması da tarih olmuş. Tarifi oldukça basit olmasına rağmen işin içinde hamur olduğundan, yoğurma ve açma işlemleri sebebiyle zahmetlidir azıcık. Yerken löpür löpür götürülen bu efsane yemek, hazım aşamasına gelince kabusunuz olabilir. Merak etmeyin ama çözümü bende. Bu arada uyarayım, sarımsak soğan yemem diyen arkadaşlardansanız, hiiiç size göre bir yemek değildir,...